Tämän sivun sisältö on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Oletko ammattilainen?

X
UST osmolality

Hydrofiilisten katetrien pintaerot

Pinnallisuus on asia, joka harvoin koetaan postitiiviseksi mutta kun on kysymys hydrofiilikatetreista, juuri katetrin pinta onkin ensiarvoisen tärkeää. Hyvä pintarakenne on keskeinen asia. 

Kertakatetrin valinta ei ole tärkeää ainoastaan lyhyellä aikavälillä, kun on tarkoitus löytää hellävarainen, jokapäiväisessä elämässä toimiva menetelmä. Koska useimmat ihmiset, jotka käyttävät puhdasta toistokatetrointia, tekevät sitä pitkän aikaa, luultavasti loppuelämänsä - ja tämän vuoksi toistokatetrin on oltava toimiva vaihtoehto myös pitkällä aikavälillä. Hydrofiilinen katetri on yleensä kuivaa parempi vaihtoehto, koska se on helpompi viedä virtsaputkeen ja vetää sieltä ulos. Tämä johtuu siitä, että hydrofiilisten katetrien pinnan suolapitoisuus on samanlainen kuin itse virtsaputken. Kaikki hydrofiiliset katetrit eivät kuitenkaan ole hyviä, koska suolapitoisuus voi vaihdella. Tämä on tärkeää ottaa huomioon katetria valittaessa. Jos suolapitoisuus on liian alhainen, katetri voi tarttua virtsaputkeen rakon tyhjennyksen kestäessä liian kauan. Jos suolapitoisuus on pienempi, katetri voi aiheuttaa pienen pieniä vaurioita virtsaputken kudokseen, mikä lisää bakteerien kasvua mitä kauemmin käytät katetria. 

Ei riitä, että valitsee minkä tahansa hydrofiilisen kertakatetrin, vaan kannattaa valita katetri, jota on tutkittu perusteellisesti ja todettu, ettei se aiheuta virtsaputken ja sen limakalvon ongelmia pitkäaikaiskäytössä. 

Joten kyllä, pinta on tärkeä - huolehdi omasta virtsaputkestasi.