Tämän sivun sisältö on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Oletko ammattilainen?

X

Uusi MS-opas sisältäen asiaa virtsarakosta ja suolistosta

Päivitetty MS-oppaamme on nyt valmis ja ladattavissa käyttöön verkkosivuiltamme. Uutta tässä versiossa on, että se keskittyy sekä virtsarakon ja suolen toimintahäiriöihin MS-taudin yhteydessä. 

Ensimmäinen osa käsittelee virtsarakkoa ja virtsateiden toimintaa yleensä ja sitä, millä tavoin MS-tauti erityisesti voi vaikuttaa virtsateiden toimintaan. Lisäksi otetaan esiin toistuvien virtsatietulehdusten (VTI) aiheuttamat ongelmat, miten virtsatietulehduksia tulisi parhaiten hoitaa ja mikä tärkeintä, miten tulehdukset voidaan estää. Oppaassa esitellään toistokatetroinnin hyödyt ja myös LoFric katetrit, jotka ovat käytännöllisen muotonsa, hygieenisen kahvaosan ja ainutlaatuisen, virtsaputkelle hellävaraisen pintarakenteen ansiosta turvallinen valinta.

Toisessa osassa käsitellään ruuansulatuskanavan toimintaa ylipäätään ja sitä, miten MS-tauti vaikuttaa sen toimintaan. Osiossa esitellään perusteellisesti niin suolihuuhtelu hoitomuotona kuin myös Navina Systems -järjestelmän molemmat tuotteet - Navina Classic ja Navina Smart. Molemmat osat päättyvät kahden naisen omakohtaiseen kertomukseen siitä, miten he ovat viimein saavuttaneet elämänhallintansa LoFric-katetrien ja Navina Systems -järjestelmän ansiosta.

Oppaan voi myös ladata täältä