Tämän sivun sisältö on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Oletko ammattilainen?

X

Suolihuuhtelu toimii näin

Suolihuuhtelu on menetelmä suolen tehokkaaseen tyhjentämiseen. Sillä edesautetaan ulosteen poistumista peräsuolesta ja paksusuolen alaosasta viemällä suoleen vettä.

children and TAI how TAI works full width

Suolen säännöllinen huuhtelu tyhjentää paksusuolen ja peräsuolen tehokkaasti. Tämä ei vain estä ulostepidätyskyvyttö-
myyttä, vaan antaa myös vallan päättää ulostamisen ajankohdan ja paikan. Vesi saa paksusuolessa olevan massan lähtemään liikkeelle, mikä auttaa työntämään ulostetta ulos ja ehkäisee ummetusta. Muita suolihuuhtelun merkittäviä etuja ovat nopeus ja vaivattomuus, mikä on positiivista lapsen, vanhempien ja muiden perheenjäsenten kannalta. Vanhemmat lapset ja nuoret voivat usein oppia tekemään toimenpiteen itse, mikä lisää heidän itsenäisyyttään ja koskemattomuuttaan.

Ei enää ulostevahinkoja 

Suolihuuhtelun tavoitteena on palauttaa suolen säännöllinen ja hyvä toiminta, mikä mahdollistaa lapsellesi jälleen normaalin elämän, jota suoliongelmat eivät rajoita. Pienempi vahinkojen riski antaa itseluottamusta, säästää aikaa ja parantaa sosiaalisen elämän mahdollisuuksia niin lapselle kuin tämän perheellekin. 

Leikin aika 

Kun lapsesi on oppinut menetelmän ja hänen kehonsa on tottunut siihen, huuhtelun ei pitäisi kestää kuin 15–60 minuuttia. Suolihuuhtelu tehdään yleensä lapsen tarpeiden mukaan joko päivittäin, joka toinen päivä tai kaksi kertaa viikossa.

Miten suolihuuhtelu toimii?

Ison Britannian ja Irlannin The Paediatric Stoma Nurse Groupin (PSNG) erikoistuneet sairaanhoitajat kertovat, mitä suolihuuhtelu on ja miten se toimii. Katso viimeisin asiantuntijasarjamme filmi täältä.

Viisi syytä kokeilla suolihuuhtelua