Tämän sivun sisältö on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Oletko ammattilainen?

X

Motivaatio ja kärsivällisyys ovat tärkeitä suolihuuhtelun aloittamisessa.

Valmistaudu ja anna itsellesi aikaa muuttaa tapojasi sekä mielesi puolesta että fyysisesti. Anna suolelle aikaa tottua uusiin rutiineihin. Tarvitset myös aikaa parhaiden mahdollisten hoitoparametrien löytämiseen.

Miten kauan kestää, ennen kuin suolihuuhtelu tehoaa?

On tärkeää, että sinulla on realistiset odotukset siitä, miten suolihuuhtelu voi auttaa sinua ja miten kauan tyydyttävien tulosten saavuttaminen voi kestää. Suolen tasapainottuminen ja hyvän, yksilöllisen ulostusrutiinin kehittyminen edellyttää vähintään 4–12 viikon sitoutumista.

Anna sille aikaa. Se kannattaa.

succeed with TAI independent wheelchair user outside full width

Koulutus on tärkeää

Koulutus ja yksilöllisyys ovat avain onnistuneeseen suolihuuhteluhoitoon ja erittäin tärkeätä on alkuvaiheen kattava perehdytys. Parasta olisi, jos terveydenhuollon ammattilainen olisi mukana opastamassa sinua ensimmäisen suolihuuhtelun toimittamisessa. 

  • On tärkeää valita oikea laite, joka sopii sinulle ja mahdollistaa yksilöllisen hoidon.
  • Hoito on räätälöitävä sinulle yksilöllisesti esimerkiksi huuhtelun toistovälien, vesimäärän ja ballongin tilavuuden osalta.
  • Edellä mainittujen tekijöiden saavuttamisessa auttaa suuresti, jos laite auttaa seuraamaan edistymistäsi.
  • Kaikki suolihuuhtelumenetelmät eivät ole täysin verrattavissa toisiinsa toimintamekanisminsa, turvallisuutensa tai tehokkuutensa osalta.

Turvallisuus

Manuaaliset pumput

Suolihuuhtelussa paksusuolen on oltava ilma- ja vesitiivis, joten jos potilas ei hallitse sulkijalihastaan, katetrissa on oltava tiiviyden varmistava ballonki.

Tärkein manuaalisen pumpun sisältävien laitteiden välinen turvallisuutta koskeva ero on se, onko vesisäiliöpussin suojuksessa venttiiliä. Tämä venttiili avautuu, kun paine ylittää paksusuolelle mahdollisesti vaaralliset arvot.

Elektroninen ohjausyksikkö

Elektroninen ohjausyksikkö takaa pienen ja jatkuvan ilmavirran, jonka ansiosta ballonki saavuttaa oikean koon pienemmällä sisäpaineella, mikä mahdollistaa paremman mukautuvuuden. Tämä on turvallisin tapa täyttää katetrin ballonki selkäydinvammapotilaiden hoidossa.

Elektroninen laite on myös tarkka ja riippumaton manuaalisen pumppauksen ominaisuuksista. Lisäksi se tarjoaa enemmän mahdollisuuksia estää huuhtelujärjestelmän virheellinen käyttö.