Tämän sivun sisältö on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Oletko ammattilainen?

X

POBE - Uusi LoFric materiaali

Välittämistä pienetkin yksityiskohdat huomioiden 

Koko LoFric tuotevalikoiman katetrit, jotka aikaisemmin on valmistettu PVC:stä, valmistetaan nyt uudesta materiaalista, joka ei sisällä PVC:tä, muovin pehmittimiä eikä luonnonkumilateksia. Siinä yhdistyvät erittäin hyvien fyysisten ominaisuuksien lisäksi poikkeuksellisen hyvä ympäristönsuojelun taso. Katetreissa on edelleen hyväksi todistettu Urotonic ™ Pintarakenne - yhdistämällä uuden teknologian hyväksi testattuun kokemukseen varmistamme laadukkaat LoFric tuotteet, joihin olet tottunut.

LoFric katetrien uusi materiaali on perusteellisesti testattu ja kliininen tutkimus osoittaa, että käyttäjät pitävät uutta materiaalia parempana: “Evaluation of a new PVC-free catheter material for intermittent catheterization”: A prospective, randomized, crossover study by Johansson K, Greis G, Johansson B et al.

Lue yhteenveto täältä, tai koko artikkeli täältä.

Välittämistä ympäristöstä

Uusi materiaali on nimeltään polyolefiinipohjainen elastomeeri; POBE. 

Polyolefiinit, jotka muodostavat LoFric katetrimateriaalin perustan, ovat polymeerejä, jotka koostuvat pelkästään hiilestä, vedystä ja hapesta, jolloin ympäristön kuormitus vähenee tuotteen elinkaaren aikana. Polyolefiinipohjaisten materiaalien käyttö lääketieteellisissä tuotteissa ei ole uutta. Niitä käytetään laajasti veripusseissa, letkuissa, haavaimuissa jne. Tämän erityisen materiaalikoostumuksen ainutlaatuisuus on siinä, että sitä voidaan käyttää virtsakatetreissa ja että sen myötä LoFric katetrilla saavutetaan korkein turvallisuuden ja ympäristönsuojelun taso ja paras toiminta.  

Klikkaa alla olevaa linkkiä, jos haluat lukea tutkimuksen ympäristöystävällisistä tuotteistamme.

  • Perinteinen LoFric
  • LoFric Primo 
  • LoFric Hydro-Kit 
  • LoFric Sense

Käytännön asiat 

Kaikki tuotenumerot löytyvät Tuotetietoa-otsikon alta kunkin katetrityypin kohdalta. PVC:tä sisältämättömillä tuotteilla on uudet tuotenumerot.