Tämän sivun sisältö on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Oletko ammattilainen?

X

Hassan

Monissa maissa kertakäyttökatetrien saatavuus on täysin luonnollista mutta suuressa osassa maailmaa itsekatetrointi on hyvin rajallista. Monet köyhien maiden selkäydinvammautuneet nuoret ihmiset menehtyvät ennenaikaisesti munuaisten vajaatoiminnan vuoksi. Etelä-Libanonissa asuva 34-vuotias Hassan Balhas on kuitenkin ollut onnekas. Ryhmä norjalaisia ystäviä on toimittanut hänelle säännöllisesti LoFric katetreja. Tämä apu on muuttanut hänen elämänsä, ehkä pelastanut hänen henkensä.  

Hassan-elokuva

Tämä on tarina Hassanista ja kuinka itsekatetrointi ja LoFric on pelastanut hänen elämänsä. Hassan asuu Libanonissa ja hänellä on ampumisonnettomuuden vuonna 1989 aiheuttama selkäydinvamma. Onnettomuuden jälkeen 17-vuotias Hassan oli tuomittu jäämään pysyvästi vuodepotilaaksi kotiin. Hänen elämänlaatunsa oli erittäin huono, evätkä lääkärit antaneet hänelle juurikaan toivoa. Elinaikaa olisi jäljellä 5-10 vuotta. Onnettomuuden aiheuttamat terveysongelmat johtaisivat vääjämättömästi kuolemaan.

Tänään, yli 20 vuotta vammautumisen jälkeen, Hassan viettää aktiivista elämää ja on itse asiassa elämänsä kunnossa. Hän on naimisissa viehättävän Maryamin kanssa ja heille on syntynyt poikavauva. Tämän on omalta osaltaan mahdollistanut toistokatetroinnin onnistuminen ja hänen saamanasa LoFric katetrit.

Tämä on tosi tarina rakkaudesta ja elämänhalusta.