Tämän sivun sisältö on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Oletko ammattilainen?

X

Naiset ja toistokatetrointi

Monet naiset käyttävät vuosia virtsarakon ongelmien ratkaisemiseen. Menetelmä, jota ei aina huomata tai jota jopa vältellään, on toistokatetrointi. Toistokatetrointi voi olla hyvä ratkaisu moniin virtsaamiseen liittyviin ongelmiin, mutta joskus naiset ovat haluttomia käyttämään sitä. Kuitenkin, kun ensivaikeudet saadaan selätetyiksi, toistokatetrointi todennäköisesti osoittautuu ratkaisuksi virtsarakon ongelmiin.
Montse film link banner sci

Kuulostaako tämä tutulta? 

Anatomia ja asettaminen

Tosi asiassa naisen ei ole kovin helppo nähdä, mihin katetri laitetaan, ja aluksi tarvitaan todennäköisesti hieman apua.

Esteettömät wc:t

Pelkkä ajatus lähtemisestä johonkin tietämättä onko lähistöllä wc:tä saa monet naiset jäämään kotiin. Jotkut naiset jopa juovat vähemmän, jotta heidän ei tarvitsisi käydä niin usein wc:ssä (älä tee niin!).

Taas yksi muuttuja lisää

Joistakin naisista toistokatetrointi tuntuu sotkuiselta ja aikaa vievältä ja taas yhdeltä muistettavalta asialta, joka häiritsee sosiaalista elämää ja ihmissuhteita.

Pelko 

Monet naiset tuntevat häpeää ja kokevat menettävänsä ihmisarvonsa ja itsetuntonsa, kun he eivät pysty virtsaamaan normaalisti. Joidenkin mielestä toistokatetrointi kuulostaa kajoavalta ja kivuliaalta menetelmältä, joka vie heidän naiseutensa ja liittyy vanhuuteen.

Tällaiset pelot ovat täysin normaaleja, mutta terveydenhuollon ammattilaiset eivät aina tule tunnistaneeksi niitä. Jos huomaat, että itselläsi on edellä mainittuja pelkoja, keskustele niistä seuraavalla vastaanottokäynnillä.

Esteiden voittaminen

• Kokeile rohkeasti
  Sitoutumisesi varmistaa parhaan tuloksen!

• Valitse katetri huolellisesti
  Tee tietoinen katetrivalinta arvioimalla eri vaihtoehtoja. Oikeanlaisen katetrin löytäminen on   erittäin tärkeää.

• Räätälöity juuri sinulle
  Koko hoitoratkaisun pitäisi soveltua jokapäiväiseen elämääsi. Muuten sitä on vaikeaa saada     toimivaksi.

• Onnistunut aloitus
  Onnistunut aloitus on ensiarvoisen tärkeää toistokatetroinnin onnistumisen kannalta.
  Pyydä apua terveydenhuollosta ja edellytä parasta myös katetriltasi.