Tämän sivun sisältö on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Oletko ammattilainen?

X

Virtsarakon ja suoliston toimintahäiriöt esiintyvät usein yhdessä

Vasta äskettäin terveydenhuollon tarjoajat ovat alkaneet huomata virtsarakon ja suoliston toimintahäiriön välistä yhteyttä. 

Häiriöiden vaikutus on valtava heille, joilla on neurogeenisia sairauksia, kuten MS-tauti, selkäydinvamma tai Parkinsonin tauti. Monissa tapauksissa virtsarakon ja suoliston oireet esiintyvät rinnakkain ja vuorovaikutuksessa toisiinsa. Joten on aika ottaa tähän asiaan kokonaisvaltaisempi lähestymistapa, potilaiden eduksi. 

Potilas ja terveydenhuollon ammattilainen - kysyttekö oikeita kysymyksiä?

Asian suhteen on olemassa haasteita sekä potilaalle että terveydenhuollon tarjoajalle. Parempi hoito ja parempi elämänlaatu ovat kuitenkin mahdollisia, kun virtsarakon ja suoliston ongelmia lähestytään kokonaisvaltaisesti ja hoidetaan yhdessä.

Olemme keränneet kokemuksia potilailta, joilla on heidän neurogeeniseen diagnoosiinsa liittyviä virtsarakon ja suoliston toimintahäiriöitä ja joiden elämänlaatua on parannettu sekä virtsarakon että suolen hoidon avulla. Tutkimme elämänlaatua parantavia hoitomuotoja niin, että sekä potilas että ammattilainen voivat saavuttaa paremman elämänlaadun.