Oppimateriaalit Lue lisää

Mistä haluat tietää lisää? Valitse sinua kiinnostava aihe ja etsi hyödyllistä materiaalia, jonka avulla opit lisää virtsarakon ja suoliston toimintahäiriöiden hoidosta.

Suodatin

19 Kohteita

 1. Matka helvetistä

  Hieman yli seitsemän vuotta sitten vasemman silmän näköhermon tulehduksen jälkeen Li sai tietää, että hänellä oli MS-tauti. Ennen sitä hänellä oli ollut erilaisia oireita, joiden johdosta hän oli hakeutunut lääkärin hoitoon, mutta kukaan ei ollut ymmärtänyt, että kyse oli MS-taudin pahenemisvaiheesta.

 2. Ulosteen karkailun ei tarvitse estää elämästä aktiivista elämää

  Toimittuaan vuosia useiden pörssiyhtiöiden talousjohtajana Sten päätti lopettaa työskentelyn keväällä 2020, vaikka eläkkeelle jäämiseen oli vielä useampi vuosi aikaa. Hän halusi muuttaa elämäänsä ja alkaa käyttää enemmän aikaa matkustamiseen vaimonsa kanssa, golfin pelaamiseen, uimiseen ja ylipäätään kuntonsa hoitamiseen. Mutta ensin hän halusi päästä eroon yöllisista wc-käynneistä.

  CID52996
 3. Minulla on haasteita elämässä, mutta olen selvinnyt - se on hyvä tunne

  Yleensä kerron, että aioin sukeltaa jokeen, mutta en onnistunut...", Rupert sanoo, kun häneltä kysytään loukkaantumisesta. Englantilainen Rupert Langham sai selkäydinvamman yli 30 vuotta sitten, ja häneltä on sen jälkeen kysytty sama kysymys tuhansia kertoja. Tämän päivän aihetta kysytään kuitenkin harvoin, vaikka sillä on valtava vaikutus elämään vamman jälkeen. Keskustelimme Rupertin kanssa virtsarakon ja suolen toiminnasta ja elämänlaadusta.

 4. 9-vuotias Ninthe - Nyt minulle sattuu paljon vähemmän vahinkoja

  9-vuotias Ninthe ei ole syntymästään lähtien tuntenut ulostamistarvetta. Lukemattomien hoitokokeilujen ja monien sairaalakäyntien jälkeen Ninthe aloitti suolihuuhtelun. Ninthe on käyttänyt Navinaa nyt lähes vuoden ajan, eikä hänellä ole sen jälkeen ollut enää yhtään vahinkoa koulussa, ja hän voi jopa taas harrastaa voimistelua, joka on hänen lempiharrastuksensa. Ninthe toivoo voivansa inspiroida muita lapsia siitä, että suolihuuhtelu ei ole ongelma ja että koulua voi taas käydä ilman vahinkoja.

 5. Minua opastettiin katetroimaan sängyssä – se haittasi liikkumisvapauttani

  Vuonna 2011, Brianna joutui auto-onnettomuuteen, jossa hän sai selkäydinvamman, joka halvaannutti hänet vyötäröstä alaspäin. Hän on käyttänyt pyörätuolia onnettomuudesta lähtien , mutta kesti 10 vuotta ennen kuin hänelle kerrottiin, miten hän voi suorittaa toistokatetroinnin käytännöllisellä ja tehokkaalla tavalla käyttäen LoFric Elle -katetria, sen sijaan että joutuisi olemaan riippuvainen sängystä. Lue hänen tarinansa hänen omin sanoin.

 6. Se oli aivan uusi maailma, joka avautui!

  61-vuotias Lennart sairastui peräsuolen syöpään kahdeksan vuotta sitten. Nykyään hän on taudista vapaa, mutta pitkään taudin seuraukset olivat hänelle niin este, että hän vältti syömistä ja joutui kiirehtimään töihin ja takaisin. Kunnes hänet esiteltiin Navinalle ja hän voisi elää haluamansa elämän uudelleen.

 7. Mitä vaadin kertakatetrilta vammaisurheilijana

  Pyörätuolitenniksen ammattilainen, 32-vuotias itävaltalainen Tina Pesendorfer matkustaa paljon. Kiireisten harjoittelu- ja turnausaikataulujen takia tämä maailmanlistan sijalta 50 löytyvä pelaaja joutuu keskittymään täysillä harjoitteluun ja peleihin. Hänen onnekseen katetrointi ei enää vie hänen huomiotaan pois tärkeämmistä asioista.

 8. MS, rakko ja suolisto: – Todella herkkä aihe

  Insinöörinä työskentelevä Mattias oli vain 23 vuotias, kun hänellä diagnosoitiin multippeliskleroosi eli yleisemmin MS-tautina tunnettu neurologinen sairaus. Hän on nyt oppinut elämään sairautensa kanssa, mutta siihen liittyy monia tabuja, joista puhuminen voi olla vaikeaa.

Näytä 7 lisää