Lapset ja suolihuuhtelu

Lasten suolisto-ongelmat

Pidätyskyvyn saavuttaminen on tärkeä virstanpylväs lapsen elämässä. Se auttaa lasta seurustelemaan muiden kanssa itsenäisesti ja osallistumaan päivittäisiin toimiin. Ulosteinkontinenssi vaikuttaa itsetuntoon ja itsevarmuuteen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Lasten suolisto-ongelmat vaikuttavat koko perheeseen. Pienillä lapsilla ummetus on yleistä, ja useimmissa tapauksissa laksatiivit ja WC-käyntien harjoittelu auttavat. Joillekin suoliongelmista kärsiville lapsille suolihuuhtelun käyttö voi olla vaihtoehto ulostevahinkojen vähentämiseksi tai estämiseksi.

Miten lasten suolihuuhtelu toimii?

Suolihuuhtelun aloittamisen parhaasta ajankohdasta ei ole olemassa erityisiä suosituksia. Useimmat lapset ovat oppineet pois vaipoista kolmen vuoden ikään mennessä. Tässä iässä suoliongelmat näkyvät selvemmin. Suolihuuhtelu tulisi mieluiten ottaa käyttöön siinä vaiheessa, kun lapsi kykenee yhteistyöhön ja ymmärtää toimenpiteen.

Diagnoosit, joissa suolihuuhtelu voi olla hoitovaihtoehto:

  • Hirschsprungin tauti
  • Peräsuolen epämuodostuma
  • Selkärankahalkio
  • Toiminnallinen ummetus (eli ongelmien taustalla olevaa syytä ei ole tunnistettu)

Täältä löydät oppaan lasten suolihuuhteluun, joka on kehitetty tukemaan vanhempia tai hoitajia. Tavoitteena on antaa tietoa ja näkemystä siitä, miten suolisto toimii ja miten suolihuuhtelu voi auttaa lastasi.

Navina-suolihuuhtelujärjestelmä

Navina-suolihuuhtelujärjestelmä helpottaa tehokkaasti kroonista ummetusta ja ulosteen karkailua. Navina -suolihuuhtelujärjestelmä käyttää suurempaa vesimäärää ja auttaa normalisoimaan ulostusrytmin pitkällä aikavälillä. Se on markkinoiden ainoa tuote, johon on saatavilla sekä manuaalinen että elektroninen ohjausyksikkö.

Mikä suolihuuhtelu on?

Suolihuuhtelu on hoitovaihtoehto silloin, kun muilla hoitovaihtoehdoilla, kuten lääkityksellä, ruokavaliolla tai riittävällä nesteiden nauttimisella ei ole saavutettu toivottua tulosta.

Terveydenhuollon ammattilaisille

Löydä tietoa anatomiasta ja fysiologiasta, suolen toimintahäiriöistä, hoidoista, hoidosta, kliinisistä oivalluksista.