Tämän sivun sisältö on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Oletko ammattilainen?

X

LoFric uudistui vihreämmäksi

Viimeisin askeleemme kohti kestävämpää terveydenhuoltoa on LoFric-tuotteiden uusi, ympäristöystävällisempi valmistusprosessi.

Me Wellspectillä otamme ympäristövastuumme vakavasti. Teemmekin siksi jatkuvasti parannuksia tuotteidemme ja palveluidemme ympäristövaikutusten vähentämiseksi.

Tämän tavoitteen vuoksi olemme parantaneet LoFricin pinnoitusprosessia, jota käytetään tuotantolaitoksessamme Ruotsissa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että valmistusprosessissa käytetään nyt vähemmän vettä, vähemmän energiaa ja vähemmän kemikaaleja. Valmistamme edelleen samoja laadukkaita tuotteita, mutta jatkossa niiden
ympäristövaikutus on vähäisempi.

Vähemmän vettä
Uusi pinnoitusprosessi käyttää 98 % vähemmän vettä ja tuottaa erittäin vähän jätevettä.

Vähemmän kemikaaleja
Uusi pinnoitusprosessi vaatii vähemmän kemikaaleja ja käyttää eri liuotinta kuin aiemmin. Uusi liuotin on ympäristön kannalta paras prosessiin sopiva vaihtoehto.

LoFric on yhä LoFric
Uusi prosessi ja ainutlaatuinen Urotonic Pintarakenne™ on validoitu ja perusteellisesti testattu sovellettavien standardien mukaan.

LoFric Just Got Greener Web Image

Lisää faktoja

Wellspectillä on kattava suunnitelma luoda jotakin, millä on tulevaisuudessa olennaista merkitystä. Jo nyt kaikki Mölndalin tuotantolaitoksemme käyttämä sähkö on peräisin uusiutuvista energianlähteistä, ja lämmitykseen käytetään 99,7-prosenttisesti kaukolämpöä.

LoFric-valikoiman tuotteille on suoritettu elinkaariarvioinnit, ja olemme jo useiden vuosien ajan käyttäneet PVC:tä sisältämätöntä POBE-muovimateriaalia, jonka ympäristökuormitus on 35 % pienempi kuin polyuretaanin.

Miksi Wellspect on päättänyt muuttaa valmistusprosessia?
Pyrimme jatkuvasti tekemään parannuksia toimintamme, tuotteidemme ja palveluidemme ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Tämä palvelee näiden tavoitteiden toteutumista.

Millä tavoin uusi prosessi on parempi ympäristölle?
Uusi prosessi vaatii vähemmän kemikaaleja ja käyttää 100-prosenttisesti uusiutuvaa liuotinta. Lisäksi se käyttää 98 % vähemmän vettä ja tuottaa erittäin vähän jätevettä, mikä pienentää ympäristövaikutuksia.

Koskeeko muutos koko LoFric-valikoimaa?
Kyllä. Parannukset on jo otettu käyttöön toimipisteessämme Mölndalissa ja ne koskevat kaikkia siellä valmistettuja tuotteita. Näitä ovat: LoFric Elle, LoFric Origo, LoFric Sense, LoFric Hydro-Kit ja LoFric Primo.

LoFric Elle, joka on viimeisin vuonna 2019 lanseerattu tuoteinnovaatiomme naisille, on valmistettu uudella  pinnoitusprosessilla alusta alkaen.

Siirtyminen uuteen katetrin pinnoitusprosessiin on vielä käynnistettävä Kazanissa, Turkissa. Tällä hetkellä yli puolet Wellspectin maailmanlaajuisesti valmistamista katereista valmistetaan uudella pinnoitusprosessilla.