Tämän sivun sisältö on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Oletko ammattilainen?

X

LoFric uudistui vihreämmäksi

Viimeisin askeleemme kohti kestävämpää terveydenhuoltoa on LoFric-tuotteiden uusi, ympäristöystävällisempi valmistusprosessi.

Me Wellspectillä otamme ympäristövastuumme vakavasti. Teemmekin siksi jatkuvasti parannuksia tuotteidemme ja palveluidemme ympäristövaikutusten vähentämiseksi.

Tämän tavoitteen vuoksi olemme parantaneet LoFricin pinnoitusprosessia, jota käytetään tuotantolaitoksessamme Ruotsissa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että valmistusprosessissa käytetään nyt vähemmän vettä, vähemmän energiaa ja vähemmän kemikaaleja. Valmistamme edelleen samoja laadukkaita tuotteita, mutta jatkossa niiden
ympäristövaikutus on vähäisempi.

Mindre vand
Den nye belægningsproces bruger 98 % mindre vand og udleder kun en minimal mængde spildevand.

Færre kemikalier
Den nye belægningsproces kræver færre kemikalier og et andet opløsningsmiddel. Det nye opløsningsmiddel er det mest miljøvenlige alternativ til processen.

Det er stadig et LoFric
Den nye proces og vores unikke Urotonic Surface TechnologyTM er blevet grundigt testet og valideret i henhold til standarderne.

LoFric Just Got Greener Web Image

Lisää faktoja

Wellspectillä on kattava suunnitelma luoda jotakin, millä on tulevaisuudessa olennaista merkitystä. Jo nyt kaikki Mölndalin tuotantolaitoksemme käyttämä sähkö on peräisin uusiutuvista energianlähteistä, ja lämmitykseen käytetään 99,7-prosenttisesti kaukolämpöä.

LoFric-valikoiman tuotteille on suoritettu elinkaariarvioinnit, ja olemme jo useiden vuosien ajan käyttäneet PVC:tä sisältämätöntä POBE-muovimateriaalia, jonka ympäristökuormitus on 35 % pienempi kuin polyuretaanin.

Miksi Wellspect on päättänyt muuttaa valmistusprosessia?
Pyrimme jatkuvasti tekemään parannuksia toimintamme, tuotteidemme ja palveluidemme ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Tämä palvelee näiden tavoitteiden toteutumista.

Millä tavoin uusi prosessi on parempi ympäristölle?
Uusi prosessi vaatii vähemmän kemikaaleja ja käyttää 100-prosenttisesti uusiutuvaa liuotinta. Lisäksi se käyttää 98 % vähemmän vettä ja tuottaa erittäin vähän jätevettä, mikä pienentää ympäristövaikutuksia.

Koskeeko muutos koko LoFric-valikoimaa?
Parannukset on toteutettu tuotantolaitoksellamme Mölndalissa, ja ne koskevat kaikkia siellä valmistettavia tuotteita. Näitä ovat LoFric Elle, LoFric Origo, LoFric Sense, LoFric Hydro-Kit ja LoFric Primo. LoFric Elle, joka on vuonna 2019 lanseerattu uusin tuoteinnovaatiomme naisille, on alusta alkaen valmistettu uutta pinnoitusprosessia käyttäen.

Muiden osalta siirrytään käyttämään uutta ympäristöystävällistä pinnoitusprosessia. Muutos toteutetaan asteittain vuosina 2020–2021, ja se on aloitettu LoFric Origo- ja LoFric Sense -tuotteista.