LARS

LARS - oireet, syyt ja hoito

Low Anterior Resection Syndrome - LARS - on joukko oireita tai vaivoja, joita saattaa vaihtelevasti esiintyä peräsuolisyövän jälkeen. Peräsuolen toiminta ei koskaan peräsuolileikkauksen jälkeen ole täsmälleen samanlainen kuin ennen leikkausta, mutta useimpien leikkauksen läpikäyneiden tilanne voi kuitenkin olla kohtuullisen hyvä. Wellspect tarjoaa useita tuoteratkaisuja mahdollisten oireiden hallitsemiseksi. Ratkaisujen tarkoituksena on saada peräsuolileikkauksen jälkeen suolen toiminta hallintaasi. Olemme koonneet tälle sivulle tietoja auttaaksemme sinua löytämään parhaiten toimivat menetelmät.

LARS-oireiden hoito

On olemassa useita hoitovaihtoehtoja, yksinkertaisista edistyneempiin, joita voidaan käyttää joko yksin tai yhdessä:

  • neuvonta
  • ravitsemusneuvonta
  • lääkitys
  • tyhjennystekniikat
  • WC-harjoittelu
  • lantionpohjan lihasten harjoittelu
  • suolihuuhtelu
  • apuvälineet
  • perifeerinen sääriluun hermostimulaatio (PTNS) ja sakraalihermon modulaatio (SNM)

Hoito on räätälöitävä ja mukautettava tarpeisiisi. Keskustele oireistasi terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Apua on saatavissa.

Suolihuuhtelu

Suolihuuhtelu on tehokas menetelmä suolen tyhjentämiseksi johtamalla kehonlämpöistä vettä peräsuoleen. Vesi stimuloi suoliston peristalttisia liikkeitä, mikä auttaa tyhjentämään suolen tehokkaasti. Navina Systemsin -järjestelmä tarjoaa aina mahdollisuuden löytää tarpeisiisi sopiva ratkaisu peräsuolileikkauksen jälkeen. Hoito on osoittautunut tehokkaaksi kahdeksalla potilaalla kymmenestä, joilla on merkittävä LARS-oireita (Cura Pales et al., 2019; Enriquez-Navascues et al., 2019).

Ei enää ulostevahinkoja

Suolihuuhtelun aloittaminen ei ole nopea ratkaisu, ja se vaatii sinulta sitoutumista ja kärsivällisyyttä. Kun harjoittelujakso on ohi ja suolistosi on sopeutunut menetelmään, tavoitteena on usein tehdä suolihuuhtelu joka toinen päivä ja saada suolen toiminta hallintaan huuhtelujen välillä. Suolihuuhtelun tarkoituksena on palauttaa säännöllinen ja hyvin toimiva suoli. Tavoitteena on, että voit elää normaalia elämää ja saada suoliston toiminta jälleen hallintaasi. Keskustele Navina Systems -järjestelmistä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Terveydenhuollon ammattilaisille