Kurssin teema: Suolisto Low Anterior Resection Syndrome (LARS) ja suolihuuhtelu

Kurssi, jossa voit lukea ja oppia lisää peräsuolileikkauksen jälkeen ilmenevistä mahdollisista oireista sekä siitä, mitä hoitovaihtoehtoja näistä oireista kärsiville potilaille on tarjolla.

4 aineistoa

 1. LARS-oireyhtymä (low anterior resection syndrome)

  Low Anterior Resection eli matala anteriorinen resektio on peräsuolisyövän hoidossa käytettävä leikkausmenetelmä. Kasvaimen sisältävä peräsuolen osa poistetaan, ja jäljelle jäänyt osa peräsuolesta yhdistetään uudelleen paksusuoleen. Tämä leikkausmenetelmä mahdollistaa sulkijalihaksen säästämisen jopa 90 prosentissa tapauksista, jolloin pysyvä kolostomia eli paksusuoliavanne ei ole tarpeen.

 2. LARS oireet leikkauksen jälkeen

  Tässä webinaarissa rekisteröitynyt sairaanhoitaja, uro- ja suolistoterapeutti Eva Westling kertoo peräsuolileikkauksen tai suolen alaosan poiston jälkeisistä oireista ja niiden hoidosta.

 3. Scientific review of transanal irrigation (TAI)

  Transanal irrigation (TAI) is a well-documented and safe bowel management therapy. Today, compliance is the major issue with TAI therapy, and may be improved through greater knowledge of which patient is best suited for TAI. Patient training and close follow up with digital support during start up may also increase compliance.

 4. Suolihuuhteluhoidon potilasvalinta

  Huolellinen potilasvalinta, valvottu käytön opettelu ja seuranta ovat oleellisia tekijöitä parhaan mahdollisen hoitotuloksen saavuttamiseksi ja suolihuuhtelun pitkäaikaiseen käyttöön sitoutumiseksi.