Kurssin teema: Ruoansuolatuskanavahäiriöt Selkäydinvamman aiheuttamat virtsatie- ja ruoansuolatuskanavahäiriöt

Tälle kurssille olemme koonneet materiaalia selkäydinvamman vaikutuksesta virtsateihin ja ruoansulatuskanavaan sekä saatavilla olevista hoidoista. Keskipisteenä on kuinka toistokatetrointi ja suolihuuhtelu voivat auttaa potilaitasi.

9 Items

 1. Suolihuuhtelu Navina-järjestelmällä

  Tässä webinaarissa Bev Collins, kliinisen hoitotyön johtaja kertoo, mitä suolihuuhtelusta ja Navina-järjestelmien käytöstä on tärkeintä tietää, ja antaa vinkkejä hoitoon sitoutumisen parantamiseksi.

 2. Selkäydinvamma – virtsarakon ja suolen toiminta

  Suurimmalla osalla selkäydinvammapotilaista on merkittäviä neurogeeniseen suolen toimintahäiriöön liittyviä oireita. Esimerkiksi 42 prosentilla on ummetusta ja jopa 77 prosentilla ulosteinkontinenssia.

 3. Toistokatetrointi

  Tässä videossa käsitellään mm. toistokatetrointia, katetreja ja opettamisen tärkeyttä.

 4. Scientific review of neurogenic bowel dysfunction

  Defecation disorders are common in conditions affecting the nervous system, such as spinal cord injury, multiple sclerosis, spina bifida and severe Parkinson’s disease, and have great impact on self-esteem, personal relationships and social life.1,2 Severity of the disorder often correlates to quality of life2 which is why improving bowel function is rated among the highest priorities among affected patients.3,4 Transanal Irrigation (TAI) offers a good, non-invasive, treatment alternative for these patients.

 5. Suolen toimintahäiriö – yleiskatsaus

  Suolen toimintahäiriöihin voi olla monia eri syitä. Syynä voi olla neurologinen sairaus, joka vaikuttaa suolen toimintaan. Kaikissa tapauksissa suolen toiminnan ongelmille ei löydy mitään lääketieteellistä syytä.

 6. Virtsateiden toimintahäiriöt

  Sairaus, ikääntyminen tai vammat voivat johtaa virtsateiden hallinnan menettämiseen ja vaikuttaa virtsarakon kykyyn varastoida ja tyhjentää virtsaa.

 7. Virtsatieinfektiot - hankala ongelma

  key:global.content-type: Webinaari

  Virtsatieinfektiot ovat hankalia asioita, joilla voi olla erittäin kielteinen vaikutus monien potilaiden elämänlaatuun. Se voi myös johtaa munuaisvaurioihin ja sepsikseen, joka on hengenvaarallinen tila.