Kurssin teema: Suolisto Suolihuuhtelun aloittaminen

Tällä kurssilla saat yleiskatsauksen siitä, mitä sinun tulee tietää suolihuuhtelusta, kuten suolen toiminnasta, yleisistä suolen toimintahäiriöistä, arvioinnista ennen hoidin aloittamista ja käytettävissä olevista hoitovaihtoehdoista. Webinaarissa saat tärkeät perustiedot suolihuuhtelusta ja Navina-laitteen käytöstä.

8 aineistoa

 1. Suolen toiminta

  Tämä artikkeli antaa hyvän pohjan suolen toimintaan tutustumiselle, sillä se sisältää perustiedot ruoansulatusjärjestelmästä, siihen kuuluvista elimistä ja sen neurologisesta hallinnasta.

 2. Suolen toimintahäiriö – yleiskatsaus

  Suolen toimintahäiriöihin voi olla monia eri syitä. Syynä voi olla neurologinen sairaus, joka vaikuttaa suolen toimintaan. Kaikissa tapauksissa suolen toiminnan ongelmille ei löydy mitään lääketieteellistä syytä.

 3. Suolentoiminnan arviointi

  Perusteellinen arviointi on välttämätöntä oikean hoitopolun määrittämiseksi. Arvioitavia osa-alueita ovat potilaan yleinen terveydentila, mahdolliset aiemmat vatsan alueen tai paksu- ja peräsuolen leikkaukset, potilaan toimintakyky omatoimisten WC-käyntien, kognitiivisten toimintojen ja suolentoimintaan liittyvien tuntemusten havainnoinnin osalta sekä tiedot suolentoiminnan nykyisestä hallinnasta.

 4. Mitä on suolihuuhtelu?

  Suolihuuhtelusta voidaan käyttää myös nimitystä retrogradinen huuhtelu, peräsuolen huuhtelu tai anaalihuuhtelu. Nämä kaikki viittaavat samaan, mahdollisimman vähän invasiiviseen suolen tyhjennystekniikkaan.

 5. Suolihuuhteluhoidon potilasvalinta

  Huolellinen potilasvalinta, valvottu käytön opettelu ja seuranta ovat oleellisia tekijöitä parhaan mahdollisen hoitotuloksen saavuttamiseksi ja suolihuuhtelun pitkäaikaiseen käyttöön sitoutumiseksi.

 6. Navina Systems - ratkaisut suolen hoitoon

  Ummetukseen, ulosteinkontinenssiin ja aikaa vievään suolen toimittamiseen on saatavilla erilaisia ratkaisuja potilaan yksilöllisten tarpeiden ja oireiden vaikeusasteen mukaan.

 7. Suolihuuhtelu Navina-järjestelmällä

  Tässä webinaarissa Bev Collins, kliinisen hoitotyön johtaja kertoo, mitä suolihuuhtelusta ja Navina-järjestelmien käytöstä on tärkeintä tietää, ja antaa vinkkejä hoitoon sitoutumisen parantamiseksi.

 8. Navina -huuhteluärjestelmän esittely

  key:global.content-type: Webinaari

  Lyhyissä esittelyvideoissa esitellään, kuinka käyttäjäystävällisiä ne ovat ja kuinka helppoa on koota ja purkaa Navina -huuhtelujärjestelmä. Navina -huuhtelujärjestelmän avulla löytyy aina käyttäjän tarpeisiin sopiva ratkaisu.