Kurssin teema: Virtsarakko & Suoli MS-taudin vaikutus virtsarakkoon ja suoleen

Tällä kurssilla käydään läpi miten MS-tauti vaikuttaa virtsarakkoon ja suoleen sekä tarjoaa tietoa ja asiantuntijalausuntoja virtsarakon ja suolen hallinnasta MS-tautiin liittyen.

7 Items

 1. MS-tauti ja virtsarakon toiminta

  Multippeliskleroosi (MS-tauti) on krooninen neurologinen sairaus, joka vaikuttaa keskushermostoon eli aivoihin ja selkäytimeen. Kaikilla ei ilmene samoja oireita.

 2. MS-tauti (multippeliskleroosi) ja suolen toiminta

  MS-tauti (Multippeliskleroosi) on elinikäinen neurologinen sairaus, joka vaikuttaa aivojen ja selkäytimen hermoihin eli keskushermostoon. Kaikilla potilailla ei ilmene samoja oireita.

 3. Toistokatetrointi

  Tässä videossa käsitellään mm. toistokatetrointia, katetreja ja opettamisen tärkeyttä.

 4. Suolihuuhtelu Navina-järjestelmällä

  Tässä webinaarissa Bev Collins, kliinisen hoitotyön johtaja kertoo, mitä suolihuuhtelusta ja Navina-järjestelmien käytöstä on tärkeintä tietää, ja antaa vinkkejä hoitoon sitoutumisen parantamiseksi.

 5. Long-term use of TAI in MS

  key:global.content-type: Artikkeli

  This is a summary of the published article Long-term efficacy and safety of transanal irrigation in multiple sclerosis by Passananti et al. 2016

 6. Virtsatieinfektiot - hankala ongelma

  key:global.content-type: Webinaari

  Virtsatieinfektiot ovat hankalia asioita, joilla voi olla erittäin kielteinen vaikutus monien potilaiden elämänlaatuun. Se voi myös johtaa munuaisvaurioihin ja sepsikseen, joka on hengenvaarallinen tila.