Hoidon löytäminen Mikä suolihuuhtelu on?

Mikä suolihuuhtelu on?

Useimmille meistä suolen tyhjentäminen ei ole ongelma. Kaikilta suolen tyhjentäminen ei kuitenkaan suju yhtä sujuvasti. Kun suolen tyhjentämisestä tulee ongelma joko ummetuksen tai ulosteinkontinenssin vuoksi, suolihuuhtelu voi olla hoitovaihtoehto.

Suolihuuhtelu on hoitovaihtoehto silloin, kun muilla hoitovaihtoehdoilla, kuten lääkityksellä, ruokavaliolla tai riittävällä nesteiden nauttimisella ei ole saavutettu toivottua tulosta. Terveydenhuollon ammattilainen tekee aina lopullisen päätöksen siitä, soveltuuko suolihuuhtelu sinulle.

Miten suolihuuhtelu toimii?

Rektaalikatetri, jossa on ballonki, tai kartiokatetri (ilman ballonkia) asetetaan peräsuoleen. Ballonki täytetään peräsuolessa, ja se pitää katetrin paikoillaan vettä johdettaessa. Veden johtaminen käynnistää suolen liikkeet (peristaltiikka), joka liikuttavat ulostetta kohti peräsuolta. Kun vesi on johdettu ja katetri poistetaan, suolen voi tyhjentää. Toimenpide suoritetaan WC:ssä ja voit tehdä sen kotona. 

Säännöllisesti tehty suolihuuhtelu tyhjentää suolen tehokkaasti, ja suoli pysyy tyhjänä seuraavaan huuhteluun asti. Suolihuuhtelu antaa sinulle mahdollisuuden valita, milloin ja missä tyhjennät suolesi.

Mitkä ovat suolihuuhtelun edut?

Suolihuuhtelun tarkoituksena on estää suolisto-oireita. Kun suolihuuhtelua on verrattu suoliston hoitoon lääkkeillä, on:

  • Vähemmän ummetusta
  • Vähemmän ulosteen karkailua
  • Parempi oireisiin liittyvä elämänlaatu
  • Vähemmän suolen hoitoon käytettyä aikaa

Suolihuuhtelulla saat hallinnan ja riippumattomuutesi takaisin, ja voit elää haluamaasi elämää ilman pelkoa ulostevahingoista.

Lue lisää Navina- suolihuuhtelujärjestelmästä täältä.

 

Terveydenhuollon ammattilaisille

Löydä tietoa anatomiasta ja fysiologiasta, suolen toimintahäiriöistä, hoidoista, hoidosta, kliinisistä oivalluksista.