Tämän sivun sisältö on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Oletko ammattilainen?

X
Dad Boy Biking Banner

Vanhemmille

Suoliongelmien kanssa eläminen voi olla vaikeaa. Tämä ei vaikuta vain lapseen vaan myös koko perheen rutiineihin ja elämään. Vanhemmalle kärsivän lapsen auttaminen voi olla haasteellista. Monet vanhemmat, joiden lapsella on suolen toimintahäiriö, taistelevat aivan liian pitkään ruokavalion ja ulostuslääkkeiden, kuten laksatiivien tai ulosteen massaa lisäävien valmisteiden kanssa ilman toivottuja tuloksia. Lapsellesi on olemassa toimiva ratkaisu. Suolihuuhtelu on hyvä hoitomuoto monille lapsille, joilla on suolen toimintahäiriöitä.

Suolihuuhtelu palauttaa suolentoimitusrutiinin ja auttaa lasta päättämään taas itse, milloin ja missä hän haluaa käydä WC:ssä. Suolihuuhtelu on lapsille turvallinen tapa tyhjentää suoli tehokkaasti, ja se edistää peräsuolen tyhjenemistä suoleen johdetun kehonlämpöisen veden avulla.

Kids gaming banner

Antaa lapsellesi mahdollisuuden olla spontaani

Vanhempana sinulla on tärkeä rooli lapsesi suolihuuhtelun onnistumisessa. Hoito voi aluksi tuntua oudolta tai pelottavalta, ja tarvitaan hieman aikaa, ennen kuin se sujuu ongelmitta. Koska ruoansulatusjärjestelmä on monimutkainen, uuteen rutiinin mukautumiseen on varattava aikaa.

Pidemmän päälle se maksaa kuitenkin vaivan. Tavoitteena on, että koko perhe voi elää elämäänsä ajattelematta jatkuvasti WC-käyntejä – ja mikä tärkeintä, lapsi voi nauttia itsenäisyydestään.