Suolihuuhtelu hoitomuotona

Suolihuuhtelu hoitomuotona liittyvät kysymykset.

K. Voiko matalavolyymista huuhtelulaitetta Navina Miniä käyttää suolihuuhtelun aloittamiseen ennen siirtymistä korkeavolyymiseen suolihuuhteluun (esim. Navina Classic/Navina Smart)?

V. Jotkut ihmiset haluavat aloittaa mini-laitteen käytön tottuakseen suolihuuhteluun. Joissain tilanteissa Navina Mini sopii paremmin ja joissain tilanteissa korkeavolyyminen huuhtelu sopii paremmin.

K. Voiko vettä johtaa suoleen 2-3 kertaa?

V. Mini-laitetta käytettäessä veden volyymi on pieni. Veden johtaminen mini-laitteella 2-3 kertaa varmistaa, että peräsuoli on tyhjä, mutta se ei riitä poistamaan ulostetta laskevan paksusuolen yläosasta. Navina Classic/Navina Smartilla johdetaan suurempi vesimäärä, jonka avulla saa poistettua enemmän ulostetta.

K. Voiko Navina Mini korvata Navina Classic/Navina Smartin esim. henkilöillä, jotka tarvitsevat pienemmän määrän vettä?

V. Asia kannattaa kysyä sinua hoitavalta henkilökunnalta.

K. Voiko Navina Mini korvata Navina Classic/Navina Smartin matkustaessa?

V. Navina Classic / Navina Smart toimitetaan huomaamattomassa mustassa laukussa, jonka voi pakata mukaan matkalle. Jos terveydenhuollon ammattilainen on ohjeistanut, että korkeavolyyminen huuhtelu on tarpeen, ei Navina Mini tuota samaa lopputulosta.

K. Mihin aikaan päivästä on paras hetki huuhdella?

V. Suoli pitää rutiinista. On hyvä luoda rutiini. Huuhtelu ruokailun jälkeen on hyödyllistä.

K.  Pitääkö minun huuhdella ennen wc-käyntiä vai sen jälkeen?

V. Tämä riippuu yksilöstä. Jotkut yrittävät tyhjentää suolen ennen huuhtelua. Jotkut käyttävät suolihuuhtelua suolenhallintaan. Huuhtelun tarkoituksena on tehdä suolenhallinnasta ennakoitavaa.