Tämän sivun sisältö on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Oletko ammattilainen?

X

Terveys

Sen voi sanoa yhdellä lauseella: tärkeintä terveyden ja hyvinvoinnin kannalta (omassa hallinnassasi olevista asioista) ovat säännöllinen liikunta, hyvät unet, monipuolinen ruoka, päivittäiset rutiinit, lepo- ja rentoutumistauot, ajan viettäminen läheisten kanssa ja kohtuullinen alkoholin käyttö. Se voi silti olla helpommin sanottu kuin tehty… 

Nämä neuvot koskevat kaikkia, oli heillä vamma tai ei. Fyysisen vamman tai liikkuvuuteen vaikuttavan sairauden vuoksi oikeanlaiset elämäntavat ovat kuitenkin entistä tärkeämpiä. 

Pyysimme Spinalis-säätiön terveysvalmentajalta vinkkejä ja neuvoja energiatason ja elämänlaadun parantamiseen hyvien tapojen avulla.

long term urinary health full width

Pitkäaikainen virtsaelinten terveys

On tärkeää ajatella asioita pitkällä aikavälillä. Kuivat katetrit aiheuttavat kipua poistettaessa ja voivat vahingoittaa virtsaputkea. Ajan myötä pienet vauriot kasaantuvat ja voivat muuttua todellisiksi komplikaatioiksi, kuten virtsatieinfektioksi ja virtsaputken kuroumiksi. 

Virtsaputken vaurioita, kuroumia ja virtsatieinfektioita ei välttämättä huomaa aluksi. Pitkäaikaisen virtsaelinten terveyden kannalta kannattaa valita oikea katetri alusta alkaen.