Vinkkejä ja niksejä toistokatetrointiin Vinkkejä ja niksejä

Oppimalla, kuinka itsekatetrointi voi tukea sinua, voit jatkaa elämääsi täysillä.

Matkavinkkejä katetreja käytettäessä

Voit hallita virtsarakkoasi turvallisesti toistokatetroinnilla sekä kotona että matkoillasi. Täällä olemme keränneet neuvoja, jotta voit olla valmis ja välttää ongelmia matkallasi.

Vihje 1: Ota mukaan ylimääräisiä katetreja

Pakkaa aina ylimääräisiä katetreja. Kotimatkasi voi viivästyä tai voi tapahtua muita satunnaisia tilanteita, jotka saavat sinut tarvitsemaan lisää katetreja.

Vinkki! Ota mukaan ylimääräistä käsidesiä. Kosteuspyyhkeet ovat myös hyviä.

Vinkki 2: Katetrit käsimatkatavaralaukussa

Varmista, että pakkaat ylimääräisiä katetreja käsimatkatavaralaukkuun siltä varalta, että kadotat loput matkatavarasi. Kannattaa selvittää, voiko matkakumppanisi tuoda katetreja puolestasi matkatavaroissaan.

Vihje 3: Jos katetrit loppuvat ulkomailla

Jos huomaat, että katetreja ei ole tarpeeksi matkasi aikana, ota yhteyttä paikalliseen Wellspectin toimistoon tai konttoriimme Suomessa. Autamme sinua mielellämme.

Vihje 4: Puhdas vesi

Jos matkustat maissa, joissa veden laatu on huono, voit ottaa mukaan katetreja, joissa on integroitu steriili vesi. Älä unohda pestä käsiäsi ennen katetrointia ja sen jälkeen!

Seuraavat LoFric-katetrit ovat saatavilla integroidulla steriilillä vedellä

LoFric Elle® on käyttövalmis katetri, jossa on L-muotoinen kahva. LoFric® Sense™, LoFric® Origo™, LoFric® Primo™, LoFric® Hydro-Kit™ -katetreissa on steriili vesi mukana.

Vinkki! Jos määränpääsi vedenlaatu on tarpeeksi hyvä juotavaksi, käytä aina kylmää vettä, jolloin bakteeririski on pienempi.

Vinkki! Jos vesijohtovesi ei ole hyvä, voit käyttää pullotettua vettä. Hätätilanteessa hiilihapotettu vesi kelpaa.

Vihje 5: Huomaamattomuus

Ota mukaan LoFric-matkatodistus (Medical Validation Certificate)! Tämä selittää kymmenellä eri kielellä, miksi kuljetat katetreja matkatavaroissasi. Todistuksessa on myös osio, jossa kehotetaan tullilaitoksen henkilökuntaa ja turvatarkastajia olemaan hienovaraisia. Lataa todistus tästä.

Vinkki 6: Lääkkeet ulkomailla

Jos käytät lääkkeitä, kannattaa ne pakata käsimatkatavaralaukkuun. Huomioi, että jotkut lääkkeet vaativat tiettyjä todistuksia. Kysy apteekista tai lääkäriltäsi.

Yhteenveto vinkeistä - Voit käyttää tätä tarkistuslistana

  • Olen pakannut tarpeeksi katetreja
  • Olen jakanut katetrit käsimatkatavaralaukkuni ja muihin laukkuihin
  • Olen valinnut katetrit matkakohteeni perusteella
  • Olen myös pakannut käsidesiä ja kosteuspyyhkeitä
  • Minulla on LoFric-matkatodistus