Tämän sivun sisältö on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Oletko ammattilainen?

X

Ihmissuhteet

Rakkovaivat voivat vaikeusasteesta riippumatta hankaloittaa huomattavasti normaalia arkea. Vaikeudet voivat ulottua myös parisuhteeseen, mutta ne voivat myös vahvistaa suhdetta. Jos jompikumpi on stressaantunut tai ahdistunut, yrittäkää ottaa se yhteisenä haasteena. Kun kohtaatte vaikeudet tiiminä, ne vahvistavat ja syventävät rakkauttanne. 

Rakko-ongelmat voivat myös vaikeuttaa suhteen aloittamista. 

Tämä osio on omistettu seksuaalisuudelle ja perhe-elämälle.

relationships full width

Seksuaalisen kanssakäymisen parantuminen

Rakkovaivoista kärsivät kokevat vaivojen vaikuttavan usein myös seksuaaliseen kanssakäymiseensä. Oikeassa vireessä pysyminen ei ole helppoa, jos tuntee itsensä epävarmaksi, pelkää virtsan karkaamista tai tuntea häpeää. Haaste voi olla myös fyysinen… lue lisää.

Hyvä uutinen on, että toistokatetrointi voi olla erittäin yksinkertainen ja tehokas keino päästä nauttimaan jälleen seksuaalisesta kanssakäymisestä. Katetrointi ehkäisee virtsankarkailua ja epämukavuuden tunnetta, minkä ansiosta itsevarmuus lisääntyy. Kestokatetrin käyttäjille toistokatetrointiin siirtyminen on iso muutos parempaan.

Olkoon virtsaamisvaiva millainen tahansa, toistokatetrit poistavat esteet terveen seksuaalisen kanssakäymisen tieltä. Kyky spontaaniuteen palautuu, parempi fyysinen terveys parantaa seksuaalista halukkuutta, eikä joutuminen noloon tilanteeseen enää pelota.

Perhe-elämää

Kun saat kuulla sairastavasi parantumatonta tautia tai saat vaikean vamman, ensimmäisiä kysymyksiäsi on todennäköisesti, voitko vielä harrastaa seksiä. Toiset kysymykset voivat taas olla luonteeltaan filosofisempia. Voinko vielä löytää elinkumppanin? Jättääkö mieheni tai vaimoni minut nyt? Voinko perustaa perheen? 

Tutustu Mikaeliin ja Sarahiin, jotka perustivat perheen hankalista olosuhteista huolimatta. Yhdestä asiasta ei ole epäselvyyttä – pienet lapset tuovat mukanaan aivan uudenlaisia haasteita, kun perheen isä on pyörätuolissa. Mutta useimpiin niistä on olemassa innovatiivisia ratkaisuja! 

Tutustu myös SCI parenting -sivustoon, jota Spinalis-säätiö ylläpitää jakaakseen tietoa vanhemmuudesta, hedelmällisyydestä, raskaudesta ja synnytyksestä.