Terveydelliset kysymykset

Vastauksia huolenaiheisiin, joita sinulla saattaa olla Navina Insertiin liittyvistä sairauksista.

K: Mitä teen, jos tamponi siirtyy peräaukon kanavaan ja peräsuoleen?

V: Navina Insertissä on pehmeä, ulkoinen pidike, joka auttaa pitämään tamponin tukevasti paikallaan ja estämään siirtymisen peräaukkoon ja peräsuoleen. Jos tamponi siirtyy, yritä poistaa se jäljittelemällä normaalia ulostamista. Jos tamponi ei siitä huolimatta tule ulos, on todennäköistä, että tamponi tulee itsestään ulos normaalin ulostamisen yhteydessä päivän tai kahden kuluessa. Jos sitä ei näy muutaman päivän kuluessa, soita terveydenhuollon ammattilaiselle saadaksesi lisäohjeita. 

K: Mitä, jos tamponi tulee itsestään ulos?

V: Navina Insert on suunniteltu poistettavaksi ulostamisen yhteydessä, mutta joskus se voi tulla itsestään ulos istuessasi WC-pöntöllä virtsaamassa tai kun suolikaasuja tulee ulos. Se voidaan tarvittaessa korvata uudella Navina Insertillä. Käytetty tamponi on hävitettävä normaalin kotitalousjätteen mukana. Jos näin tapahtuu käyttäessäsi Standard-kokoista Navina Insertiä, kannattaa kokeilla Large-kokoista Navina Insertiä.

K: Voiko tamponi "räjähtää" kehoni sisällä?  

V: Navina Insert on suunniteltu kestäväksi ja kehoon mukautuvaksi sekä liikkeessä että levossa. Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että tamponi vuotaa tai räjähtää, se on suunniteltu liukumaan ulos kehosta ja mineraaliöljy valuu peräaukosta. 

K: Voiko tamponin käyttö lisätä toksisen sokkioireyhtymän riskiä? 

V: Navina Insertin aiheuttamasta toksisesta sokkioireyhtymästä ei ole tietoja.
Kuukautisiin liittyvä toksinen sokkioireyhtymä (TSS) liittyy tyypillisesti erittäin imukykyisten emätintamponien jatkuvaan käyttöön useiden päivien ajan. Navina Insert asetetaan peräaukkoon, se ei ole imukykyinen ja poistetaan viimeistään 24 tunnin kuluttua. Muiden vastaavien peräaukkoon asetettavien tamponien käyttöä ei ole liitetty TSS:ään.