Yleinen käyttö

Kysymyksiä, joita sinulla saattaa olla, kun olet aloittanut Navina Insertin käytön.

K: Mistä tiedän, milloin tamponi on kunnolla paikallaan?

V: Navina Insert on asetettu oikein, kun ulkoinen pidike lepää peräaukkoa vasten. Yksityiskohtaiset ohjeet annetaan käyttöohjeessa, opetusvideossa, ja niitä tukevat lisäksi terveydenhuollon ammattilaisen antamat ohjeet.  

K: Mitkä asennot voisivat helpottaa laitteen asettamista?

V: On tärkeää, että olet rento ja että sinulla on mukava asento ennen asettamista. Jos pysty asettamaan laitetta WC-pöntöllä istuessa, kannattaa ehkä yrittää seisoa yhdellä jalalla niin että toinen jalka on WC-pöntön päällä tai maata sängyllä polvet koukussa

 

K: Onko Navian Insert uudelleenkäytettävä? 

V: Ei ole. Käytä kutakin tamponia vain kerran. Tamponin uudelleenkäyttö voi johtaa sen rikkoutumiseen. 

K: Voinko uida ja olla fyysisesti aktiivinen, kun käytän Navina Insertiä?

V: Kyllä, Navina Insert on suunniteltu suojaamaan tahattomalta ulosteen karkailulta ja tuoda varmuutta päivittäisiin aktiviteettehin, kuten uimiseen ja kuntoiluun. Navina Insert ei reagoi, liukene tai hajoa, jos se joutuu kosketuksiin veden kanssa. 

K: Voiko Navina Insertiä käyttää yhdessä muiden hoitomuotojen kanssa? 

V: Navina Insert on suunniteltu suojaamaan tahattomalta ulosteen karkailulta. Älä käytä sitä peräpuikkojen, muiden vastaavien tamponien tai laitteiden rinnalla. Se ei ole tarkoitettu lapsille. Ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen laatiaksesi kokonaisvaltaisen hoitosuunnitelman.

K: Kuinka usein Navina Insertiä tulisi käyttää?

V: Navina Insertiä voi käyttää jatkuvasti enintään 24 tuntia. Yksittäistä tamponia voi käyttää seuraavaan suolen tyhjentämiseen asti tai vaihtaa parhaaksi katsomallasi tavalla. Kun tamponi on poistunut tai poistettu, on suositeltavaa korvata se tarvittaessa uudella tamponilla, koska se on tarkoitettu vain kertakäyttöön. Vain yhtä tamponia saa käyttää kerrallaan. 

K: Mitkä ovat riskit, jos tamponi on kehossani yli 24 tuntia?  

V: Tämä laite on saatavana vain lääkärin määräyksestä, ja on suunniteltu käytettäväksi yhtäjaksoisesti enintään 24 tuntia. Navina Insert on poistettava ja vaihdettava vähintään kerran ja suolen tyhjentämistä yritettävä 24 tunnin kuluessa suolen tukkeutumisen riskin minimoimiseksi.

K: Voiko tamponin laittaa WC-pönttöön?

V: Älä laita tamponia tai applikaattoria WC-pönttöön. Molemmat osat on hävitettävä kotitalousjätteen mukana.

K: Mitä minun pitäisi tehdä, jos en saa asetettua tamponia? 

V: Jos sinulla on vakava ummetus, suoli tulisi ensin tyhjentää, jotta kovaa ulostetta ei ole tietllä. Varmista, että olet mukavassa asennossa ja että lihaksesi ovat rentoutuneet. Yritä asettaa laite paikalleen varmistaen, että Navina Insert on linjassa peräaukon kanssa ja käytät hellävaraista, tasaista painetta. Älä pakota tamponia. Jos ensimmäinen kokeilemasi asento ei onnistu, kannattaa kokeilla uutta asentoa tai harkita liukasteen käyttämistä, mutta sinun ei pitäisi koskaan joutua käyttämään liiallista voimaa.

K: Voinko silti normaalisti tyhjentää suolen? 

V: Kyllä! Säännöllinen suoliston toiminta on olennainen osa terveen suolen ylläpitämistä. Navina Insert on suunniteltu helppokäyttöiseksi, mikä mahdollistaa nopean poistamisen ennen suolen tyhjentämistä. 

K: Pääsevätkö suolikaasut ulos tamponin ohi? 

V: Kyllä, suolikaasut pääsevät tamponin ohi.