Tämän sivun sisältö on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Oletko ammattilainen?

X
Smiling HCP Banner

Mikä suolihuuhtelu on?

Suurimmalle osalle meistä suolen tyhjentäminen ei ole ongelma. Kaikilta suolen tyhjentäminen ei kuitenkaan suju yhtä sujuvasti. Kun suolen tyhjentämisestä tulee ongelma joko ummetuksen tai ulosteinkontinenssin vuoksi, suolihuuhtelu (TAI) voi olla hoitovaihtoehto.

Miten se toimii?

Rektaalikatetri, jossa on ballonki, tai kartiokateri (ilman ballonkia) asetetaan peräsuoleen. Ballonki täytetään peräsuolessa, ja se pitää katetrin paikoillaan vettä johdettaessa. Veden johtaminen käynnistää suolen liikkeet (peristaltiikka), jotka liikuttavat ulostetta kohti peräsuolta. Kun vesi on johdettu ja katetri poistetaan, suolen voi tyhjentää. 

Toimenpide suoritetaan WC:ssä. Säännöllisesti toimitettu suolihuuhtelu tyhjentää suolen tehokkaasti, ja suoli pysyy tyhjänä seuraavaan huuhteluun asti. Suolihuuhtelu antaa sinulle mahdollisuuden valita, milloin ja missä tyhjennät suolesi. Saat hallinnan ja riippumattomuutesi takaisin, ja voit elää haluamaasi elämää ilman pelkoa ulostevahingoista.

Kenelle se on tarkoitettu?

Suolihuuhtelu on hoitovaihtoehto silloin, kun muilla hoitovaihtoehdoilla, kuten lääkityksellä, ruokavaliolla tai riittävällä nesteiden nauttimisella ei ole saavutettu toivottua tulosta. Terveydenhuollon ammattilainen tekee aina lopullisen päätöksen siitä, soveltuuko suolihuuhtelu sinulle.

Danielo Dog Banner

Onnistu suolihuuhtelussa

Onnistuneen suolihuuhtelun tekijöitä ovat

  • motivaatio
  • realistiset odotukset
  • ajan varaaminen oppimista ja sopeutumista varten (aloitusvaihse).

Valmistaudu ja anna itsellesi aikaa tottua uusiin rutiineihin. Aseta realistinen aikataulu. Ihanteellisen huuhtelurutiinin löytäminen ja tyydyttävän tuloksen saavuttaminen voi kestää jopa 12 viikkoa. 

Kun aloitusvaihe on ohi ja olet löytänyt itsellesi toimivan rutiinin, huuhtelu joka toinen päivä saattaa riittää, mutta tämä on hyvin yksilöllistä. Kehosi tarvitsee hoitoon sopeutumista. Ole kärsivällinen – hoito on sen arvoista.