Terveydelliset ongelmat

Oireisiin liittyvät kysymykset huuhtelun yhteydessä.

K: Mitä jos verenvuotoa ilmenee?

V: Pieni määrä verenvuotoa tai veritahroja katetrissa/kartiossa voi esiintyä, eikä siitä tarvitse huolestua. Vaikea tai pitkittynyt verenvuoto, johon voi liittyä kipua, voi viitata mahdolliseen suolen puhkeamiseen, joka vaatii välitöntä lääkärin hoitoa.

K: Mitä tehdä, jos tunnen kipua?

V: Jos vettä johdettaessa tuntuu kouristuksia, epämukavuutta tai kipua, keskeytä se hetkeksi ja jatka hitaammin, kun epämukava tunne on mennyt ohi. Varmista, että vesi on riittävän lämmintä, kädenlämpöistä. Jos kipu on vaikeaa tai jatkuvaa, lopeta huuhtelu välittömästi. Kyseessä voi olla suolen puhkeama, joka pitää hoitaa lääketieteellisenä hätätapauksena.

K: Mitä, jos minulla on hikoilua, sydämentykytystä tai huimausta huuhtelun aikana?

V: Jos sinulla on selkäydinvamma tämä voi olla merkki autonomisesta dysrefleksiasta. Johda vettä hitaasti ja rajoita WC-aikaa siedettävyyden mukaan. Jos oireet ovat kiusallisia, varmista, että et ole yksin huuhtelun aikana, kunnes suolihuuhtelun aikaiset oireet vähenevät tai helpottuvat. Jos sinulla on autonomisen dysrefleksian riski, pidä lääkkeitä helposti saatavilla. Jos autonomista dysrefleksiaa esiintyy, lopeta huuhtelu välittömästi. Lisäarviointia ja mahdollisesti muita hoitoja edellytetään, ennen kuin suolihuuhtelua jatketaan.

 

K: Onko suolen puhkeamisen riski sitä suurempi, mitä pidempään huuhtelen?

V: Ei, todisteet osoittavat, että suolen puhkeamisen riski ei kasva, vaikka suolihuuhtelua käyttäisi pitkään.