Veden johtaminen

Veden johtamiseen liittyvät kysymykset.

K: Miksi Navina Smart -ohjausyksikkö ei siirry aktivointivaiheesta vedenjohtamistilaan?

V: Joskus pieni määrä vettä voi jäädä loukkuun Navina Smart -ohjausyksikön sisälle. Tämän estämiseksi varmista, että noudatat aina käyttöohjeessa annettujen purkamisohjeiden järjestystä (irrota letkut ennen laitteen virtapainikkeen painamista). Jos laite on jo jumissa aktivointitilassa, yritä sijoittaa vesisäiliö katetria korkeammalle ja purista vesisäiliötä varovasti aktivointivaiheen aikana. Tämä lisää veden virtausta ja voi irrottaa loukkuun jääneen veden.

K: Kuinka paljon vettä pitää johtaa?

AIKUISET:

Terveydenhuollon ammattilainen neuvoo, kuinka paljon vettä tulisi käyttää. Aikuiset aloittavat yleensä 300-500 ml:lla.

LAPSET:

Terveydenhuollon ammattilainen neuvoo, kuinka paljon vettä tulisi käyttää. Lapsille laskukaava on yleensä 20 ml/kg elopainoa kohti. Katetrin hydrofiilisen pinnan aktivoimiseksi ja ilman poistamiseksi järjestelmästä voidaan lisätä enintään 200 ml.

K: Voiko suolaa lisätä veteen?

V: Navina Smartia ja Navina Classicia voidaan käyttää suolaliuoksen kanssa, mutta tuote on huuhdeltava huolellisesti puhtaalla vedellä heti käytön jälkeen.

K: Onko veden lämpötila tärkeä?

V: Käytä aina kehon lämpöistä vettä (36-38 °C). Liian kylmä vesi voi olla epämiellyttävää ja saattaa aiheuttaa kramppeja. Liian kuuma vesi voi ärsyttää perä- ja paksusuolen herkkää limakalvoa.

K: Voiko geeliä käyttää katetrin tai kartion kanssa?

V: Ei ole tarvetta, katetri on hydrofiilinen ja muuttuu liukkaaksi kun se on aktivoitu vedellä. Geeliä ei tarvitse käyttää.

K: Minkälaista vettä minun pitäisi käyttää?

V: Käytä vain puhdasta hanavettä tai pullotettua vettä.

K: Kuinka nopeasti vesi pitää johtaa?

V: Terveydenhuollon ammattilainen neuvoo, minkälaista veden virtausnopeutta tulisi käyttää. Vesi tulee johtaa riittävän nopeasti, jotta se stimuloi suolen seinämää, mutta ei liian nopeasti, koska se voi aiheuttaa vatsakramppeja, kipua tai voimakkaita refleksisupistuksia.

Navina Classicin pumppaus 5-10 sekunnin välein antaa virtausnopeuden, joka on noin 300-500 ml / minuutti.

Navina Smartille on 5 asetusta, jotka vaihtelevat välillä 120–650 ml/min (± 50 ml/min).

K: Mitä, jos vesi ei virtaa, kun pumppaan Navina Classic -ohjausyksikön tummansinistä pumppua?

Varmista, että vesisäiliössä on vettä ja että kansi on kiinni. Varmista, että letkut on kytketty tiukasti ja että ne eivät ole tukossa tai taittuneet ja että veden virtauskytkin on päällä.

K: Mitä, jos vesi ei virtaa, kun painan Navina Smart -ohjausyksikön vesipainikkeita?

Varmista, että Navina Smart -ohjausyksikkö on päällä ja että se on aktivointi- tai asennustilassa. Varmista, että säiliössä on vettä. Varmista, että vesisäiliön kansi on kiinni. Varmista, että letkut on kytketty oikeisiin paikkoihin. Varmista, että letkut on liitetty tiiviisti, jotta ilma ei vuoda. Varmista, että letkut eivät ole tukossa tai taittuneet.

K: Mitä teen, jos Navina Smart ilmoittaa vesipainikkeen viasta?

V: Vapauta vesipainikkeet ja yritä uudelleen. Käynnistä tarvittaessa Navina Smart -ohjausyksikkö uudelleen ja yritä uudelleen varmistaen, että sormi peittää pisaroiden keskikohdan.

K: Entä jos veden virtaus on liian alhainen?

V: Varmista, että Navina Classic -ohjausyksikön veden virtauskytkin on avattu. Tarkista Navina Smart -ohjausyksikön asetuksissa valittu virtausnopeus.

Varmista, että:

  • Vesisäiliön kansi on kiinni.
  • Letkut on kytketty oikeaan paikkaan.
  • Letkut on kytketty tiiviisti, jotta ilma ei vuoda. Varmista, että letkut eivät ole tukossa tai taittuneet.
  • Sinulla ei ole peräsuolen tukosta ja että peräsuolesi on tyhjä.

Yritä asettaa vesisäiliö korkeammalle. Järjestelmän paine on saattanut saavuttaa maksimin ja varoventtiili voidaan avata. Tyhjennä katetri ja yritä tyhjentää suolisto.

K: Mitä, jos Navina Smart -ohjausyksikön näytöllä ilmoitettu johdetun veden määrä ja vesisäiliön mitta-asteikko eivät osoita samaa johdetun veden määrää?

V: Näytön ja mitta-asteikon tarkkuus on +/- 50 ml, joten pyöristysvaikutuksen vuoksi näiden välinen ero voi olla 100 ml (0,1 l). Huomaa, että veden määrä näkyy näytöllä litroina (litroina). Vesisäiliössä on kaksinkertainen skaalaus luettavuuden parantamiseksi.

K: Mitä, jos katetrista irtoava uloste virtaa takaisin letkuun?

V: Jos huomaat, että katetrista irtoava uloste virtaa takaisin letkuun, puhdista putki pumppaamalla vettä sen läpi. Uusia lektuja voi tilata tarvittaessa myös erikseen.

K: Mitä, jos katetrin ympäriltä vuotaa vettä?

V: Varmista, että katetri on oikein asetettu. Tarkista veden lämpötila. Täytä ballonki henkilökohtaiseen enimmäiskokoon saakka. Johda vettä hitaammin.

K: Mitä, jos kartion ympäriltä vuotaa vettä?

V: Kartiota käytettäessä voi olla odotettavissa jonkin verran vuotoa, koska täydellisen tiiviyden saavuttaminen voi olla vaikeaa. Pieni asennon muutos voi auttaa. Johda vettä hitaammin. Jos vuotoa on runsaasti, pyydä apua terveydenhuollon ammattilaiselta.

K: Mitä, jos katetri irtoaa ennen kuin olen tyhjentänyt ballongin?

V: Jos sinulla on kipua tai verenvuotoa, ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen. Keskustelkaa tarvittaessa käytettävän ballongin koosta.

K: Voiko veden johtamisen lopettaa?

A:

Navina Classic - veden johtamisen voi lopettaa välittömästi milloin tahansa sulkemalla veden virtauspainike sinisellä kytkimellä.

Navina Smart - veden johtamisen voi lopettaa välittömästi milloin tahansa vapauttamalla painike.