Tämän sivun sisältö on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Oletko ammattilainen?

X
male tourist in sun travel tips full width

Toistokatetrointi matkoilla

Matkustusvinkkejä katetrien käyttäjille

Rakon tyhjentäminen toistokatetroinnilla on turvallista sekä kotona että matkoilla. Olemme koonneet tähän monia neuvoja, joiden avulla voit valmistautua välttämään ongelmatilanteet itse matkan aikana.

Hyviä neuvoja

1. Pakkaa mukaan ylimääräisiä katetreja.

Ota aina mukaan enemmän katetreja kuin luulet tarvitsevasi. Kotimatkalla voi tulla viivästyksiä, tai saatat jostain muusta syystä tarvita katetreja tavallista enemmän.

Vinkki! Ota mukaan ylimääräinen käsidesi. Myös kosteuspyyhkeet ovat hyödyllisiä.

2. Katetrit käsimatkatavaroissa

Muista pakata ylimääräisiä katetreja käsimatkatavaroihin siltä varalta, että muut matkatavarasi katoavat. Voit myös pyytää matkakumppaniasi pakkaamaan omiinkin käsimatkatavaroihinsa muutaman katetrin sinua varten.

Ulkomaanmatkat

3. Ota katetrit mukaasi lähtiessäsi ulkomaille 

Virtsakatetrien saaminen ulkomailla voi olla vaikeaa, joten muista ottaa katetreja mukaasi riittävä määrä koko matkan ajaksi.

4. Puhdas vesi

Jos veden laatu matkakohteessa on heikko, voit käyttää katetreja, joissa on mukana steriili vesi. Muista aina pestä kätesi ennen katetrointia ja sen jälkeen!

Seuraavissa LoFric-katetreissa on mukana steriili vesi: LoFric®  Sense™, LoFric®  Origo™, LoFric®  Primo™ ja LoFric®  Hydro-Kit™.

Vinkki! Jos matkakohteen vesijohtovesi on juomakelpoista, muista silti aina käyttää kylmää vettä. Sen bakteeripitoisuus on aina pienempi.

Vinkki! Jos vesijohtovesi ei ole riittävän puhdasta, käytä pullotettua vettä. Hätätilanteessa myös hiilihapotettu vesi kelpaa.

Vinkki! Tämä sivu sisältää tietoa kaikista katetreistamme.

5. Hienovaraisuus

Älä unohda LoFric-matkustustodistusta (lääketieteellinen kelpoisuustodistus)! Todistuksessa on selvitetty kymmenellä eri kielellä, miksi olet pakannut mukaasi katetreja. Todistuksessa pyydetään myös tulli- ja turvatarkastuksen virkailijoita toimimaan hienotunteisesti. Voit ladata todistuksen täältä.

6. Mukaan otettavat lääkkeet

Mukaan otettavat lääkkeet kannattaa pakata käsimatkatavaroihin. Huomaa, että joidenkin lääkkeiden mukana on oltava todistus. Kysy lisätietoja apteekista tai omalta lääkäriltäsi.

Matkailijan tarkistuslista

  • Olen varannut mukaan riittävästi katetreja.
  • Olen pakannut katetreja sekä käsimatkatavaroihin että muihin matkatavaroihin.
  • Olen valinnut matkakohteen olosuhteisiin sopivat katetrit.
  • Olen ottanut mukaan myös käsidesiä ja kosteuspyyhkeitä.
  • Minulla on LoFric-tulli- ja turvatarkastustodistus.

LoFric® on Wellspect HealthCaren rekisteröity tavaramerkki.