Tämän sivun sisältö on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Oletko ammattilainen?

X

Tarkistuslista katetrin valintaan

Kun olet valitsemassa katetria itsekatetrointiin, sinusta on kenties mukava valmistautua esittämällä joitakin kysymyksiä urologiselle hoitajalle ennen lääkärin vastaanotolle menoa. Seuraavasta tarkistuslistasta voi olla apua tapaamisessasi. 

Tarkistuslista

Turvallisuus

Todistetusti turvallinen pitkäaikaiskäytössä: Onko olemassa kliinistä näyttöä, että päivittäin käyttämäni katetri on turvallinen myös pitkällä aikavälillä? Vesivaippa takaa miellyttävän katetroinnin eikä vaurioita virtsaputkea katetroinnin aikana: Onko katetrissa vesivaippa , joka säilyttää liukkautensa koko katetroinnin ajan ja suojaa virtsaputkeani ja tekee katetroinnista mahdollisimman miellyttävää? Katetrin pehmeys: Onko katetri riittävän taipuisa, jotta virtsaputki ei vaurioidu ( ja aiheuta esim. verenvuotoa)?

Tehokkuus

Letkun pituus (cm), on tärkeää käsittelyn kannalta ja takaamaan rakon täydellisen tyhjentymisen infektioiden välttämiseksi: Mikä on sopiva katetrin pituus, joka suo mahdollisuuden katetrin vakaaseen käsittelemiseen ja samalla varmistaa rakon täydellisen tyhjentymisen, mikä suojaa minua infektioilta. Letkun paksuus (CH), joka edesauttaa tyhjentämistä: Minkä paksuista katetria minun tulisi käyttää?

Käsittely

Asetin antaa tukevan otteen ja mahdollistaa katetroinnin letkuosaan paljain käsin koskematta (minimaalinen bakteerikontaminaatio): Onko tässä katetrissa kunnollinen asetin, joka mahdollistaa tukevan otteen ja helpottaa katetrin käsittelyä?

Tarpeet elämäntapaan liittyen

Sopivuus elävään elämään: Sopiiko tämä katetri minun arkipäivääni? Onko se riittävän huomaamaton? Voinko taittaa sen ja laittaa taskuun? Voiko sen ripustaa? Onko siinä kaikki minulle tarpeellinen mukana (vesi, keräyspussi, kahvaosa jne. )?