Mitä on toistokatetrointi

Toistokatetroinnin esittely

Toistokatetrointi on toiseksi paras rakon tyhjentämistapa, sillä se muistuttaa eniten luonnollista virtsaamista. Tämä osio sisältää kuvia, videoita ja ladattavat katetrointiohjeet ym. Täältä löydät vastaukset kaikkiin toistokatetrointia ja kehosi toimintaa koskeviin kysymyksiin!

Onnistu katetroimalla

Virtsarakkovaivat voivat vaikeusasteesta riippumatta hankaloittaa huomattavasti normaalia arkea. Katetrointi voi tuoda helpotusta monella eri tavalla. Kertakäyttökatetreja käytettäessä virtsarakko voidaan tyhjentää milloin tahansa päivän aikana, aivan kuten normaalisti virtsattaessa. Toimenpide ei häiritse lainkaan normaaleja rutiineja, millä on suurempi merkitys kuin miltä se saattaa kuulostaa. Hyvällä kertakäyttöisellä katetrilla, kuten LoFric, suoritettuna katetrointi on nopea, miellyttävä ja erittäin vaivaton toimenpide. Kenenkään muun ei tarvitse tietää siitä mitään.

Katetroimalla virtsarakko tyhjenee myös täydellisesti, minkä ansiosta riski virtsankarkailuun on pieni. Moni virtsarakkovaivoista kärsivä arastelee lähteä ulos mahdollisen virtsankarkailun vuoksi. Itsekatetrointi voi olla osa ratkaisua. Sanomattakin on selvää, että rakon täydellinen tyhjentyminen on parempi sinulle myös lääketieteellisestä näkökulmasta.

Toinen tärkeä elämänalue, johon kertakäyttöiset katetrit voivat vaikuttaa, on seksuaalinen kanssakäyminen. Pelkkä tieto siitä, että virtsaamisvaivoihin saa apua, lisää mahdollisuuksia parempaan seksuaaliseen toimintaan. Siitä syystä myös mieliala kohoaa. Kertakäyttökatetrien käyttäjä ei tarvitse myöskään jatkuvakäyttöistä laitetta, joka voi hävettää tai haitata.

Rakon hallinnan parantaminen katetroimalla

Jos sinulla on riittävä motorinen hallinta katetrin käsittelyyn, toistokatetrointi on turvallinen ja miellyttävä tapa tyhjentää virtsarakko sairauden tilasta riippumatta. Katetroinnin tavoitteena on elämänlaatusi parantaminen virtsarakon hallintaa parantamalla. Samanaikaisesti se ehkäisee munuaisvaurioita ja komplikaatioita, kuten jäännösvirtsan kerääntymistä rakkoon ja virtsatieinfektioiden kehittymistä.

Katetroinnista on monia etuja:

  • Katetrointi on helppoa ja turvallista. Vaikka se voi tuntua alussa hieman oudolta, se ei tee kipeää
  • Katetrointi tyhjentää virtsarakon täydellisesti estäen virtsan takaisinvirtauksen, joka voisi vahingoittaa munuaisia
  • Katetrointi estää jäännösvirtsan kerääntymisen virtsarakkoon ja pienentää virtsatieinfektioiden riskiä
  • Koska katetrointi tyhjentää virtsarakon täydellisesti, virtsankarkailuriskiä ei ole
  • Sinä päätät, milloin ja miten tyhjennät virsarakon
  • Sen ansiosta voit nukkua kokonaisia öitä
  • Katetrointiin tottuu erittäin helposti, ja se alkaa pian muistuttaa normaalia virtsaamista
  • Parempi elämänlaatu! Sinun ei tarvitse huolehtia kiusallisesta virtsankarkailusta tai siitä, miten pärjäät kodin ulkopuolella.

 

Onnistunut alku on avain menestykseen

Onnistunut alku toistokatetroinnille on tärkeää sekä fyysisistä että psykologisista syistä.

Turvallisen, huomaamattoman ja helposti käsiteltävän katetrin lisäksi hyvä tuki on erittäin arvokasta.

Jokaisen tilanne on yksilöllinen, eikä toistokatetroinnin opetteluun ole yhtä oikeaa tapaa. Saatat olla epävarma ja aloittaminen voi hirvittää. Mutta älä huoli. Useimmat pääsevät yli näistä tunteista kokeiltuaan katetrointia muutaman kerran.