Voiko katetroivalla henkilöllä olla parisuhdetta?

Lue 17-vuotiaasta Eviestä ja hänen näkemyksistään urologisista ongelmista ja katetrointiin liittyvistä myyteistä.

Kukaan ei ajattele, että nuori tyttö käyttää katetria. Sen sijaan ajattelemme iäkkäitä ihmisiä, jotka ovat ehkä sairaalassa tai hoitokodissa ja jotka eivät pysty täydellisesti hallitsemaan virtsarakkoa. On kuitenkin arvioitu, että joka toinen meistä kärsii urologisesta sairaudesta elinaikanaan. Siitä ei vain aina puhuta!

Minulle on usein sanottu, etten näytä katetroivalta henkilöltä, tai henkilöltä, joka ei pysty virtsaamaan normaalisti, tähän minulla on tapana vastata: "On olemassa rikollisia, jotka eivät näytä sarjamurhaajilta, mutta tässä sitä ollaan."

Käsityksemme muotoutuvat sen mukaan, mitä tiedämme ja miten yhdistämme aiheita. Minusta on siis erittäin tärkeää selittää ihmisille, että urologiset sairaudet voivat johtua erilaisista sairauksista ja jotka voivat koskettaa ketä tahansa iästä tai sukupuolesta riippumatta;

  • Munuaisten, virtsarakon ja eturauhasen syövät
  • Synnynnäiset epämuodostumat
  • Ahdistus
  • Aivohalvaukset
  • Diabetes
  • MS-tauti
  • Virtsatieinfektiot

ja lista jatkuu......

 

Katetrointi voi olla tabuaihe, joten haluan auttaa selittämään perusasiat siitä, miksi se on niin tärkeää, koska sen tekemättä jättäminen on paljon pahempaa kuin sen tekeminen.

Kun katetroin säännöllisesti ja hallitsen virtsarakkoani, pysyn puhtaana, munuaiseni pysyvät terveinä, infektioriski vähenee ja voin elää täysipainoista elämää. Entä jos en tekisi niin? Virtsankarkailun, virtsaummen ja infektioiden riski olisi suuri,  lisäksi sairaalahoidon riski pitkällä aikavälillä kasvaisi.  

Joka päivä, jokainen saavutus ja tehtävä, jonka suoritan on katetroinnin ansiosta - joten sen tekemättä jättäminen on paljon pahempi vaihtoehto!

Evie harjoittelee esteratsastusta – katetroinri ei estä häntä tekemästä sitä, mitä hän rakastaa; se itse asiassa mahdollistaa tämän harrastuksen.

Haluan antaa nopean myytinmurskauksen, joka auttaa poistamaan joitakin usein vääristyneitä näkemyksiä ja ajatuksia:

"Vain 'vanhoilla' ihmisillä on urologisia ongelmia" 

Minun urologinen ongelmani on synnynnäinen ja olen kateroinut 3-vuotiaasta lähtien.

"Katetrit näyttävät pitkältä puutarhaletkulta!" 

Innovatiivisten tuotteiden ansiosta katetrini mahtuvat nyt huomaamattomasti meikkipussiin ja ovat pituudeltaan ripsivärisauvan mittaisia, klassisen metrin mittaisen letkun sijaan.

"Virtsarakon ja munuaisten ongelmat johtuvat epähygieenisyydestä" 

Urologisia sairauksia voi esiintyä riippumatta siitä, kuinka hygieeninen olet (toisin kuin monet luulevat), ja joitakin infektioita ei voi välttää puhtaudella.

"Katetroivat henkilöt eivät voi tehdä 'normaaleja' asioita" 

Ratsastan hevosilla, yövyn muualla kuin kotona, käyn musiikkifestivaaleilla ja opiskelin aiemmin kokopäiväisesti.... kaikki tämä on mahdollista, koska katetrointi auttaa minua elämään täyttä elämää.

"Parisuhde ei ole mahdollinen, jos on urologisia ongelmia" 

Se on valhe, ainoa ero on se, että voi todennäköisemmin karsia 'huonot' pois luonnollisen valinnan kautta, kertomalla ihmisille ja olemalla avoin saa todennäköisemmin todellisia ystäviä, jotka hyväksyvät sinut sellaisen kuin olet - ja sitä me kaikki tarvitsemme joka tapauksessa, eikö niin? Sanoisin, että se on etu, sillä se auttaa pysymään erossa 'huonoista kandidaateista'.

Toivottavasti tämä auttoi valaisemaan aihetta, josta usein ei puhuta. Pitäkää tämä mielessä, jos teillä on ystävä, perheenjäsen, kollega jne., jolla on urologinen sairausw. Ja kaikille niille, jotka elävät urologisen sairauden kanssa, ette ole yksin.❤️

Ystävällisin terveisin

Teini-ikäinen, joka "ei näytä henkilöltä, joka ei pysty virtsaamaan normaalisti".

– Evie Toombes

Jos haluat lisää tietoa naisten urologisista ongelmista ja siitä, miten toistokatetrointi voi auttaa, napsauta alla olevia linkkejä: 

Naiset ja toistokatetrointi

Læs også mere om vores revolutionerende kvindekateter LoFric Elle:

Lue lisää vallankumouksellisesta naisille suunnatusta LoFric Ellestä

Aiheet