Tutustu Rosalinda Hardimaniin - paralympiauimari ja pitkän matkan avovesiuimari

Vyötäröstä alaspäin halvaantunut 67-vuotias Rosalinda päätti uida Loch Nessin poikki ja oli ensimmäinen vammainen henkilö, joka teki sen. Tämä oli vain yksi niistä monista uintihaasteista, joihin hän on osallistunut ja pärjännyt menestyksekkäästi, kuten hänen kahdeksan maailmanennätystään osoittavat

Rosalindalla oli vakavia toimintakykyrajoitteita sairastettuaan polion vain 6-vuotiaana. Suurimman osan aikuiselämästään hän on käyttänyt pyörätuolia. Kun hän oli 8-vuotias, hänen äitinsä opetti hänet uimaan käyttäen vain käsiä. Tuohon aikaan, 1960-luvulla, vammaisuuteen suhtauduttiin hyvin rajoittavasti. Rosalindan ei annettu puhua paljonkaan vammastaan, ja hänen odotettiin pärjäävän itse parhaansa mukaan. Lapsena Rosalinda ei juurikaan harrastanut uintia, mutta aloitti harrastuksen uudelleen teini-ikäisenä.

Hänen isänsä kuitenkin esti häntä tiukasti, sillä hänen mielestään hänen vammaisuutensa oli liian paljon esillä. Vasta kolmekymppisenä ja muutettuaan Portsmouthiin, jossa meri oli aivan lähellä, hän alkoi taas uida. Hän liittyi paikalliseen uimaseuraan ja aloitti sitten kilpauinnin melko myöhään, 39-vuotiaana. Tämä kaikki tapahtui samalla, kun hän teki kokopäivätyötä museokuraattorina (nykyään hän on osittain eläkkeellä).

Hän on edustanut Iso-Britanniaa useissa uintikilpailuissa.
Sen jälkeen Rosalindan uintiura on kukoistanut. Hänestä tuli paralympiaurheilija, joka edusti Isoa-Britanniaa Atlantan ja Sydneyn paralympialaisissa vuosina 1996 ja 2000. Vaikka hän ei voittanut paralympiamitalia, hän rikkoi paralympialaisten ulkopuolella kahdeksan maailmanennätystä luokassaan. Hänen menestystään kruunasi se, että Rosalindasta tuli hiljattain avovesiuimari. Vuonna 2009, 57-vuotiaana, hän ylitti Englannin kanaalin onnistuneesti, ja kymmenen vuotta myöhemmin hän taisteli ankarissa lämpötiloissa uidakseen Loch Nessin poikki - ensimmäisenä vammaisena uimarina koskaan!

Rosalinda on menestynyt erinomaisella uintiurallaan, vaikka hän aloitti sen melko myöhään. Samaan aikaan hänen neurologiset ongelmansa alkoivat kuitenkin pahentua. Kolmekymppisenä hänellä alkoi olla ongelmia virtsarakon kanssa, ja siitä lähtien hän on toistokatetroinut. Kymmenisen vuotta sitten Rosalinda alkoi myös käyttämään suolihuuhtelua suolisto-ongelmiensa hallitsemiseksi.

Navina Insert kiinnitti hänen huomionsa, koska hän tarvitsi suojaa matkoilla ja töissä ollessaan.

Hän huomasi, että Navina Insert - anaalitamponi, joka on suunniteltu suojaamaan tahattomalta ulosteen karkailulta - voi käyttää yhtäjaksoisesti jopa 24 tuntia. Kokeiltuaan Navina Insertiä Rosalinda päätteli, että se oli todellinen uudistus Koska hän matkustaa pitkiä matkoja ja ui usein yli 20 tuntia yhtäjaksoisesti, pitkä käyttöaika on ratkaisevan tärkeää. Eikä pitkä käyttöaika ole ainoa asia, jota hän arvostaa Navina Insertissä:

“Navina Insert on helpompi asettaa, koska se ovat anatomisemmin muotoiltu, ja se pysyy paikallaan, joten minun ei tarvitse huolehtia mistään. Se ovat myös valmiiksi liukastettu ja helppo poistaa, vedän sen vain ulos.

Rosalinda jatkaa huomauttamalla, että Navina Insert ei kuivu, kun taas muut hänen kokeilemansa anaalitamponit imivät kosteutta suolen seinämästä ja olivat sen vuoksi kivuliaita poistaa. Hän selittää, että vaikka hänen suolistonsa on halvaantunut, hänellä on edelleen tuntoaisti ja hän pystyi tuntemaan kivun. Hän huomauttaa, että Navina-anaalitamponit ovat paljon helpompia hoitajalle, koska ne voidaan asettaa applikaattorilla, ja paljon vähemmän tungettelevia ja säilyttävät arvokkuuden niille ihmisille, jotka tarvitsevat jonkun asettamaan anaalitamponin heidän puolestaan.

"Minusta Navina Insert on todella loistava!"

Mitä on seuraavaksi vuorossa Rosalindalle?
Seuraava avoveden uintikausi alkoi huhtikuun lopussa. Vaikka Rosalindalla ei tämän haastattelun aikaan ollutkaan varattuna mitään suuria uinteja, hän sanoo aina uintiystävilleen: "Olen valmis ja avoin kutsuille". Joten jos joku tulee ehdottamaan mielenkiintoista uintia, ajattelen, että joo - minä yritän!"."

Pidetään siis peukkuja!

Onko sinulla kysyttävää Navina Insertistä ja sen käytöstä? Olemme keränneet yleisimmät kysymykset tähän:

Usein kysytyt kysymykset

Jos Navina Insert voisi olla sinulle hyödyllinen, täytä tämä lomake, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lue lisää Navina Insertistä

Aiheet