Aivan uusi maailma avautui!

61-vuotiaalla Lennartilla todettiin peräsuolen syöpä kahdeksan vuotta sitten. Nykyään ei ole merkkejä sairaudesta, mutta sairauden seuraukset haittasivat pitkään niin paljon, että hän vältti syömistä ja joutui kiirehtimään töihin ja töistä kotiin. Kunnes hän tutustui Navinaan, jolloin hän pystyi taas elämään haluamaansa elämää.

On vaikea uskoa, että iloinen, positiivinen ja utelias Lennart ei aikoinaan halunnut lähteä kotoaan. Kärsittyään peräsuolen syövästä – ja parannuttuaan – Lennart kärsi  LARS-oireyhtymästä (Low Anterior Resction Syndrome). Ulosteen karkailun ja vahinkojen pelon vuoksi hän tunsi olonsa turvattomaksi joka kerta, kun hän poistui kotoaan.

"Yli vuoden ajan yritin tehdä töitä ja elää normaalia elämää, mutta jouduin kiirehtimään töistä kotiin ja vältin syömistä, koska oli niin kamalaa, kun ei voinut luottaa omaan kehoonsa. Se oli todella rankkaa aikaa, ja on suuri helpotus, että siihen löytyi ratkaisu.

Suuri halu palata normaaliin arkeen ja elämään ennen sairautta tuntui lähes mahdottomalta kuvitella. Kunnes Lennart tutustui Navinaan.

Voin tehdä melkein mitä tahansa

Syöpäkuntoutuksen aikana ruotsalainen kokki Lennart tutustui suolihuuhteluun ulostevahinkojen välttämiseksi. Se oli ensimmäinen kerta, kun hän sai tietää Navina-tuotteista ja hoidosta, jossa peräsuoleen johdetaan vettä.

Aluksi se tuntui lähes mahdottomalta tehtävältä, mutta Lennart oppi toimenpiteen nopeasti.

"Aivan uusi maailma avautui. Se oli uskomatonta! Nyt käytän Navinaa ja se toimii minulle. Käytän suolihuuhtelua päivittäin, ja nyt siitä on tullut luonnollinen osa arkea. Voin tehdä melkein kaikkea, mitä ennenkin – suolihuuhtelun ansiosta", sanoo Lennart, joka on nyt käyttänyt Navina-suolihuuhtelua viisi vuotta.

Lennart on myös päättänyt liittyä Wellspectin vertaistukitiimiin Ruotsissa, jossa hän voi auttaa muita uusia suolihuuhtelun aloittavia.

- Toivon, että voin olla eräänlainen sparrauskumppani niille, jotka tarvitsevat apua ja tukea. Toivon myös, että voin antaa heille inspiraatiota ja motivaatiota jatkaa. Uskon, että voin luoda luottamusta muihin, koska minulla on tällainen laite myös itselläni, ja se toimii minulle. Toivon, että se antaa hieman toivoa muille, jotka ovat aloittamassa suolihuuhtelun tai kun se tuntuu vaikealta.

Haluatko lisätietoa siitä, mitä suolihuuhtelu on?

Lue lisää Navina-tuotteista täältä

Alta voit myös ladata esitteemme LARSista, jossa kerrotaan myös, miten voit saada suolenhallinnan takaisin leikkauksen jälkeen.